maanantai 18. marraskuuta 2013

Cliffs of Moher

En ennen vaihtoa juuri ottanut selvää Irlannin mielenkiintoisista paikoista, koska ajattelin sen tehdä vasta paikan päällä ja kuunnella ihmisten suosituksia. Yksi ehkä eniten hehkutettu paikka täällä on ehdottomasti Cliffs of Moher, jonka jyrkillä rinteillä on kuvattu mm. Harry Potter ja puoliverinen prinssi-leffan kohtaus, jossa Harry ja Dumbledore jahtaavat yhdessä hirnyrkkiä päätyen luolaan. Odotin siis innolla reissua.

Lähdimme eilen kaverin kanssa ensin bussilla Galwayhin, joka muutaman tunnin tutustumisen perusteella vaikutti kivalta kaupungilta. Joulukoristeet ovat jo esillä joka paikassa, niin myös suurehkossa kauppakeskuksessa oli jouluinen tunnelma:


Otimme yksityisen firman tarjoaman kierroksen kallioille, kaikkinensa kierros kesti hieman reilut neljä tuntia. Opiskelijoiden alennushinta oli 16e. Matkalla opas selosti näkemistämme pikkukylistä, joista yhdessä järjestettiin mm. vuosittaiset matchmaking-festarit: paikalle kokoontuu siis sinkkuja, joita "asiantuntija" henkilöiden tietojen perusteella sitten parittaa yhteen. Mielenkiintoista...Oli myös kyliä, joihin taiteilijat ja näyttelijät muuttivat eläkkelle, kulttuuritarjonta näissä kylissä on siis kuulema erinomaista. Juutuimme myös liikenneruuhkaan kun kolme lehmää seisoi keskellä tietä, mutta tätä iloa kesti sen verran lyhyelti että kuva jäi ottamatta :D

Sää oli äärettömän huono, sillä vettä tuli vaakatasossa. Mitä korkeammalle nousimme, sitä voimakkaampi sumu oli näkyvyyttä estämässä. Teki rehellisesti sanoen mieli jo itkeä, kun viimein olimme korkealla Cliffien äärellä: maisemat olisivat olleet päätä huimaavat, mutta emme nähneet juuri mitään!



Nämäkin kaksi kuvaa otin niinä hetkinä, kun sumu oli hieman vähäisempää. Muuten emme nähneet siis montaa metriä nenäämme pidemmälle! Harmitti niin vietävästi, eikä edes kohteen yhteydessä sijainnut näyttelytila juuri kohottanut mielialaa. Noh, ainakin saimme hyvän syyn tulla tänne uudestaan, jos ei muuten niin joskus kesällä hyvän sään aikaan kalliot näkemään!

Korkealla sijaitsi myös joku torni:


Ihan vinkkinä muille Irlantiin matkustaville, että ei ne turhaan kehota hankkimaan sadevarusteita...Sateenvarjo jäi tuolla tuulisella paikalla ihan hyödyttömäksi ja loppupäivä olikin kiva tallustella märissä kengissä. Kumpparit ja sadevaatteet mulle pliis!

Kotimatkalla ajoimme pitkin rantaviivaa, jossa kuohuva meri hakkasi vasten kivikkoista rantaa. Takuulla upea paikka kesällä, mutta nyt ajankohta oli siis hieman väärä. Koska Irlannissa ollaan, niin tokihan matkalle sattui myös jokunen linna kuvaustaukoineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti